Play een goed idee? Doe er meer mee!

EEN DROOM
DIE UITKOMT

Olu Vandenbussche - ManelprintsMet slow design wil ontwerpster Olu Vandenbussche van Manelprints een esthetisch en duurzaam antwoord bieden op de wegwerpmode. “Vandaag is er ontzettend veel fast fashion in de wereld. Het probleem: de mensen die deze textiel produceren, worden vaak uitgebuit. Ik wist al snel dat ik hier niet aan wilde meedoen. Met Manelprints ontwerp ik prints op maat en richt me daarbij op kinderen”, vertelt Olu. “Vooral slow design is mijn motivatie om te ondernemen. Het is tijd voor een “andere” economie, gericht op ambachtelijke kwaliteit, duurzaamheid, eerlijke handel en lokale productie.”

“Een ondernemingsplan maken was voor mij een zeer goede oefening. Het liet mij stilstaan bij de verschillende aspecten. De feedback die ik van de jury kreeg, was voor mij een eye-opener.”

 

DROOM

 

Zo’n businessplan is ook voortdurend in beweging. Olu: “Het ontwerpen van prints is intussen naar de achtergrond verschoven. Ik geef nu vooral opleidingen digitaal textielontwerpen, waar ik ontwerpers begeleid bij het ontwikkelen en in de markt zetten van duurzame printcollecties.”

Of er altijd al een ondernemer schuil ging in Olu? “Ik heb nooit gedacht dat ik ondernemer zou worden. Maar ergens klopt het wel met wie ik ben. Ik heb altijd mijn eigen weg gezocht en ben iemand die de dingen net iets anders wil doen. Toegegeven: elke dag kunnen doen wat je graag doet, is een droom die uitkomt.”