Play een goed idee? Doe er meer mee!

AANPASSEN
IS ESSENTIEEL

Thomas Weyn - OnakToen de kano van jeugdvrienden Otto van de Steen en Thomas Weyn voor de 2e keer bleek gestolen, was de maat vol. Hun ideale kano moest a) Vederlicht zijn b) Makkelijk mee te nemen en c) Eenvoudig op te bergen. Omdat zo’n kano nog niet bestond, besloten ze om hem gewoon zélf te maken.

Het resultaat is Onak (kano achterstevoren, nvdr), de allereerste opvouwbare kano ter wereld. Thomas Weyn: “Onak is een valies op wieltjes. Op een kwartiertje maak je van de doos een boot, opvouwen duurt slechts 5 minuten. Het materiaal is extreem sterk en duurzaam.”

Het idee voor Onak bestond eerst enkel op papier. Letterlijk. Thomas: “Een gevouwen papieren bootje op vakantie: dat was het startpunt. Vervolgens maakten we prototypes, ontwikkelden we het materiaal en perfectioneerden we de plooivormen. Vermits er veel interesse was, zijn we met een bedrijf gestart.”

 

RIMPELS

 

Het parcours van Onak verliep niet rimpelloos. Thomas: “Er komt veel bij kijken. Toch heeft ons dat nooit afgeschrikt. Een ondernemingsplan is in mijn ogen essentieel. Het vormt de leidraad om te weten wat je nodig hebt, hoelang het gaat duren, hoeveel gaat het kosten, hoe de markt eruitziet, …”

“Voor mij is deelnemen aan Bizidee vooral een enorm goede test om te weten of je goed bezig bent. En de prijzen zijn sowieso een geweldige duw in de rug. Meer nog dan het geld (15.000 euro voor de winnaar, nvdr) is de media-aandacht mooi meegenomen. En als je dan wint, is dat natuurlijk fantastisch.”