een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

BoozeBalls pitcht en wint ideeënwedstrijd

04 april 2019

‘Dag lieve vrienden, vandaag is ondernemen iets dat steeds meer gepromoot wordt. In volgende artikel meer over een nieuwe onderneming in town: BoozeBalls. Ik studeer Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL en heb vorig academiejaar de kans gegrepen om het keuzevak bedrijfsbeleid op te nemen. Dat was de aanleiding voor het opstarten van mijn eigen zaak. Vandaag mag ik mezelf zelfstandig freelancer noemen. Op 21 maart was ik aanwezig tijdens Nacht van de Inspiratie in Hasselt.’ aldus Yarne Puts.

 

Deelnemen aan events zoals Nacht van de Inspiratie is voor mensen met ideeën een bijzonder goede manier om te ontdekken of ondernemen iets voor hen is. Bizidee is de organisator van Nacht van de Inspiratie. Ze zijn blij dat met weer een geslaagde editie in Hasselt. Ik sprak met de winnaars van de Pop Poll ideeënwedstrijd van Bizidee. Ze noemen zichzelf BoozeBalls en met z’n vijven verdedigden ze de eer van hun start-up tijdens de Pop Poll pitches. De Hasseltse schepen van Economie, Rik Dehollogne, mocht hen aankondigen als winnaar. Ze gingen naar huis met een aardige cheque ter waarde van 4.000 euro. ‘We hadden nooit verwacht dat we zouden winnen’, vertellen ze.

 

Een passie voor cocktails

Iedereen was gecharmeerd door de frisse smaken en de heerlijke combinaties van deze BoozeBalls. Na de bekendmaking van de winnaar werden de Amaretto Sour Balls en Campari Orange en Cointreaupolitan Balls getest door het publiek. Iedereen was gecharmeerd door de frisse smaken en de heerlijke combinaties. Een aanrader dus! BoozeBalls is de start-up van Louwie Achten, Filip Daenen, Marie Rommes, Kevin Wauters en Jurgen Verbist. Ze hebben een passie voor het maken van cocktails. Alles startte bij Louwie. Hij is bartender en hoort vaak dat zijn klanten een cocktail willen proeven zonder een heel glas te willen betalen. In het buitenland ging hij op zoek naar oplossingen hiervoor, waarna het idee voor de BoozeBalls ontstond, hun ‘cocktail-tapas’. Binnen het schoolproject StartMinds vonden deze vijf studenten elkaar en schreven ze de plannen voor hun idee uit.

 

BoozeBalls pitch

Deze jonge ondernemers studeren allemaal de banaba Advanced Business Management van UCLL (University College Leuven Limburg). Ze genieten allen een verschillende bachelor als vooropleiding. ‘Op die manier vullen we elkaar goed aan’, zeggen ze trots. De andere vier vinden de passie van Louwie inspirerend: ‘Het is zo leuk om te kunnen meesurfen op die passie. Het zou prachtig zijn om hiervan ons beroep te maken.’ Met BoozeBalls mikken ze eerst dat mensen hun inhuren om op allerhande evenementen te gaan staan. Nadien willen ze verkopen aan regionale restaurants en bars, waarna ze hun markt willen uitbreiden naar heel België. Verder dromen ze luidop van eigen personeel, stands op events en bars, en natuurlijk een massale verkoop van hun BoozeBalls.

 

‘De Nacht van de Inspiratie is een prachtige opportuniteit om je pitchvaardigheid te versterken’, vertelt Jurgen. ‘We zijn het gewend om te pitchen vanuit de opleiding, maar dit is natuurlijk voor echt. En er was zware concurrentie. Je verliest niets door mee te doen met dit event, je wint er enkel mee. Onze docenten moedigden ons aan om mee te doen aan wedstrijden en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen.’

 

Naast de winnaar pitchten ook vier anderen hun geweldige ondernemersideeën. Met zijn start-up Exclusive Car Management biedt Tom Van Malcot met Vincent Bayen professioneel management aan voor exclusieve wagens van drukbezette ondernemers. Een Indische deelneemster, Sneha Mehta, stelde haar start-up Vegified voor als ‘the world’s first vegetarian friendly restaurant. Met ESCOMA willen Cédric Piette, Rob Dekleermaeker, Laurens Muyldermans en Nick Van den Zegel de online en offline voetbalwereld verbinden door een e-sportpakket aan te bieden voor voetbalclubs. De laatste pitcher was Gama Putra. Hij presenteerde zijn idee voor het oprichten van een burgerparticipatieplatform: My City Fan Club.

 

Philip Peeters van Bizidee licht het doel van de Pop Poll toe: ‘Door te praten met anderen kan je je idee testen. Dan is een event als Nacht van de Inspiratie een ideale gelegenheid. Probeer het gewoon! We zijn blij om mensen ondernemer te helpen worden en om ideeën te helpen omzetten in concrete plannen. Als je hier rondloopt en je praat tegen wat mensen, dan merk je dat ze allemaal hetzelfde gemeen hebben: ze zijn gedreven.’

 

Lieve vrienden, willen jullie graag op de hoogte blijven van wat BoozeBalls nog allemaal gaat doen? Volg hen dan via Facebook en Instagram. Of wil je zelf de stap zetten naar het ondernemerschap? Heb je zelf een goed idee? Test het via het Pop Poll-platform. Laat je inspireren door keynote en gastcoach Natalie Vanderick, founder van I Just Love Breakfast IJLB tijdens de Mechelse Nacht van de Inspiratie op 25 april.