een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Cr3do print grootste 3D-maquette van België

22 december 2016

3D-geprinte maquette brengt en houdt Corda Campus in beeld

Corda Campus, de high-tech campus in Hasselt heeft zichzelf laten printen in 3D. Daarvoor deed de campus beroep op de 3D-printing expertise van één van de bedrijven op de site, Cr3do (Creating 3D-Objects). De 3D-geprinte maquette in ABS witte kunststof meet drie meter op twee meter veertig en is daarmee de grootste 3D-geprinte maquette van zijn soort in België.

Cr3do (van Startit@KBC naar Bizidee, en nu naar Startups.be) is bovendien één van de acht Belgische innovatieve start-ups waarmee Startups.be vorige week naar de TechCrunch Disrupt conferentie in San Francisco trok.

Meegroeien

De maquette die Cr3do in 3D printte voor Corda Campus bevat momenteel alle bestaande gebouwen. “De kracht van de maquette van Corda Campus, schuilt echter in het dynamische karakter ervan”, zegt Jens Raskin, CEO van Cr3do. “De maquette is modulair opgebouwd en opgedeeld in een aantal eilanden. Van zodra er aanpassingen nodig zijn of elementen aan de maquette moeten worden toegevoegd, volstaat het om het betreffende eiland uit de maquette te lichten, aan te passen en nadien terug te plaatsen. Had Corda Campus voor een traditionele maquette gekozen, dan hadden we meteen hun 5-jaar masterplan moeten uitvoeren.”

High-tech

“Corda Campus staat voor technologie en innovatie. Voor de maquette kozen we daarom bewust voor 3D-technologie in de plaats van voor traditionele maquettebouw,” zet Raf Degens, Algemeen Directeur Corda Campus. “Bovendien willen we de bedrijven op onze campus zo goed mogelijk ondersteunen. De maquette wordt een blikvanger op de site en zal onder meer gebruikt worden tijdens de Corda Experience, een rondleiding op de site, die vanaf oktober van start gaat. De maquette wordt ingezet om bezoekers wegwijs te maken op de site. Zodra de campus uitbreidt, doet de maquette dat ook. De 3D-geprinte maquette blijft op die manier altijd up-to-date”, zegt Raf Degens.

Cr3do – www.cr3do.be

klik hier

Deel dit bericht