Fooddesignconcept ‘Heritage’ settelt in Antwerpen
13 december 2016
Het seizoen voor kerstshoppen is al flink genaderd. Eigenlijk zitten we er al zo goed als midden in. Wie op zoek gaat naar fraaie aankledingen voor op tafel heeft er in de Antwerpse Hofstraat alvast een mogelijkheid bij: het fooddesignconcept Heritage.
U kan er bijvoorbeeld kiezen voor een ambachtelijk gecreëerde messenset, een handgeweven tafellaken of een fles vruchtenazijn. Het concept komt van Frederik Depoorter en Vicky Vandamme. Onder het kwaliteitslabel ‘premium belgian food design’ brengt het tweetal een uiteenlopend scala aan Belgische food-designers, die ze ‘heritists’ noemen, samen onder één dak.
Heritage rust op drie pijlers: kitchenware, tableware en de meer laagdrempelige fine foods. Ze willen meer brengen dan louter een reeks voorwerpen van goede ambachtslui. Het verhaal van de creator is belangrijk. “België is bij uitstek het land waar de eetcultuur primeert” zegt Vandamme. “We zijn bourgondiërs, de eetmomenten zijn ons sociaal cement.