een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Gedaantewissel en 1,5 miljoen voor Medianeut

10 februari 2017

Medianeut is dood. Lang leve Nurama, want dat is de nieuwe naam van het bedrijf dat Dennis Vangeneugden (foto) en Alexander Mazurek in 2013 hebben opgericht. Met deze gedaantewisseling worden de ambities meteen enkele treden hoger gelegd. Niet minder dan een internationale doorbraak, 1,5 miljoen vers kapitaal en een verdubbeling van het aantal medewerkers binnen het jaar: dat zijn de doelstellingen van Nurama.

De realisatie moet gebeuren via een nieuw platform waarmee het gedrag van klanten in handelszaken in kaart kan worden gebracht. Hierdoor kunnen adverteerders (zoals de horeca- of retailer zelf) met heel gerichte reclameboodschappen perfect inspelen de wensen van iedere bezoeker.

Een voorbeeld: een aantal sensoren, zoals camera’s, wifi-connecties, beacons, smartphones, internetgebruik, social media of andere toepassingen vertellen heel veel over klantenvoorkeur. De ene heeft als zoekterm ‘hotel Barcelona’ ingetikt, de andere heeft ergens zijn leeftijd verklapt en nog een andere heeft op camerabeelden zijn dure gsm laten vallen…. Medianeut, of beter Nurama, verzamelt al deze data tot een schat van informatie.