een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Gustaaf Klimt: klimmen in de Kempen

26 juni 2017

Peter Schildermans (32 j.) heeft de Pop Poll-ideeënwedstrijd van startersinitiatief Bizidee in Vilvoorde gewonnen. Dat leverde hem een cheque voor advies ter waarde van 4.000 euro op. De startende ondernemer wil begin volgend jaar een klimzaal openen in Turnhout, maar eerst is het nog wachten tot de locatie rond is.

Meer concreet wil Peter Schildermans een boulderzaal bouwen. “Boulderen is een discipline binnen de klimsport waarbij je tegen een muur met een maximum hoogte van 4,5m klimt”, legt hij uit. “Je bent niet vastgehaakt aan een touw. Als het misgaat, kom je op een valmat terecht. De uitdaging bestaat erin om boven te geraken. Aan de hand van kleuren zijn er verschillende moeilijkheidsgraden uitgezet.”

Het hoeft niet gezegd dat de initiatiefnemer zelf een geoefend klimmer is. Beroepshalve werkt hij nu voor de Vlaamse overheid. “Het worden mijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer”, vertelt hij. “Ik heb 7 jaar in Brussel gewoond en sinds een jaar terug in Turnhout. Ik merk dat er in Turnhout initiatieven worden genomen die de stad opnieuw meer schwung en pit geven. Daar wil ik een bijdrage aan leveren.”

klik hier

Deel dit bericht

Meer info

Volledig artikel