een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

IMMO IQ: beloftevolle start-up wint 20.000 euro

19 december 2018

IMMO IQ daagt de vastgoedkantoren uit. Hun doel: particulieren vastgoed laten verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Mensen die hun huis willen verkopen kunnen beroep doen op een team van experts en de verkoop in eigen handen houden. Hiermee besparen verkopers gemiddeld 9.000 euro. Ze werden door Bizidee beloont met 20.000 euro om hun ambities waar te maken.

 

Wie een huis verkoopt heeft twee mogelijkheden. De eerste optie is een makelaar onder de arm nemen. Tegenstrijdige belangen en de diversiteit van makelaars, maakt dat dit niet altijd tot kwalitatieve resultaten leidt. Wie zelf zijn huis wil verkopen heeft te maken met een complex verkoopproces dat te maken heeft met een spanningsveld tussen correcte prijs en verkooptijd. IMMO IQ zet een netwerk van freelance experts die keuringen, schattingen en fotografie voor hun rekening nemen. Daarnaast verzorgen ze ook de promotie en digitale marketing voor de verkoop van de woning. Klanten hebben keuze uit drie formules tussen 1199 en 2499 euro.

 

In België zijn er ongeveer 115.000 vastgoedtransacties per jaar. Veertig procent van deze transacties gebeurt zonder tussenkomst van een makelaar. In dit segment wil de jonge start-up tegen 2021 een marktaandeel van 2,5% behalen. Met een verkoop van 4 panden per maand draait IMMO IQ nu al break-even. De schaalbaarheid en de rentabiliteit is hun troef tegenover een handjevol concurrenten dat offline werkt.

 

IMMO IQ bestaat uit een zeer complementair team. CEO Maxime Verhoeven heeft professionele ervaring in commercieel management en vastgoed. COO Koen Verschooten is erkend vastgoedmakelaar met ruime ervaring in ICT-projecten. Tenslotte vervolledigt Alexander Goemans het team als CFO. Met een verleden bij McKinsey en in private equity, is hij de ideale man voor de cijfers.

 

“Het disruptieve karakter en de positieve  financiële resultaten op korte termijn maken het ondernemingsplan van IMMO IQ de ideale winnaar. Hun schaalbaarheid en groeivisie passen perfect in de categorie LARGE,” aldus juryvoorzitter Reginald Vossen (BAN Vlaanderen).

 

De 8 genomineerden 2018 in categorie LARGE

  • Mealhero verovert voedingsmarkt met gezonde voedingsmixen in slimme kooktoestellen;
  • Lawra is een juridische chatbot die advocatuur democratiseert;
  • Caldr optimaliseert huisarts- en tandartsbezoeken in voordeel van patiënt en zorgverstrekker;
  • Nomige biedt gepersonaliseerde verzorgingsproducten op basis van DNA van de klant;
  • Give a Day verbindt vrijwilligers met boeiende projecten via partnerships;
  • Knoopwerk heeft een unieke console om balken in ruwbouw te verbinden;
  • Tifogroup bouwt een community van voetbalsupporters via gamification;
  • IMMO IQ biedt particulieren de kans hun woning te verkopen zonder makelaar.