een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Lunchroom Steffie genomineerd voor Kooktalent Vlaanderen

24 januari 2018

Bij Het Kooktalent van Vlaanderen wordt er gezocht naar dat ene unieke, ambachtelijke en succesvolle gerecht waar professionele of amateur koks, of fabrikanten, best fier op zijn én het handelsmerk is geworden van hun zaak en streek! Een gerecht waarvoor men speciaal langskomt. Een nagerecht dat geen gelijken kent. Een uniek cocktailrecept. Of fabrikant van een uniek streekproduct of delicatesse. Een formule of concept, uniek in Vlaanderen.

Zo uniek dat het beslist als een “unicum” mag beschouwd worden en met veel liefde en ingrediënten uit eigen regio gemaakt. Komen klanten van heinde en verre, juist om dat te proeven? Gerechten als de allerlekkerste huisbereide spaghetti, koninginnenhapje, ribbetjes,… of een slager/delicatessezaak met een recept voor overheerlijke en unieke huisbereide sausen. Een origineel idee voor het bakken van de lekkerste hamburgers, pannenkoeken, frieten of pizza’s uit de streek. En eigen gefabriceerd, unieke ambachtelijke ijssoort, een fantastisch interieurconcept of serveren van koffie of thee anders dan anderen.

Volgens het motto van de wedstrijd Kooktalent van Vlaanderen –  Ontdekken & ontdekt worden – krijgen verscheidene horecazaken de kans dit in kaart te brengen. Deze uitdaging wordt uiteraard gejureerd door een aantal gerenommeerde juryleden: Kwinten De Paepe (sterrenchef), Luc Van den Bergh (Creative Taste Expert) en Luc Serre (Hilton Antwerpen). Eén van de kanshebbers is Lunchroom Steffie uit Schoten.

Hoe ver kan ouderliefde gaan? Héél ver, zo blijkt. Met een verstandelijke beperking vond dochter Steffie het lastig om een job te vinden. Dus gaven Anita en Patrick hun job op en stapten ze mee in de droom van hun dochter. Lunchroom Steffie werd een feit! “Veel mensen verklaarden hen voor zot”, zegt Anita. Want met medewerkers werken met een beperking, is een uitdaging. Je kan ze niet commercieel benaderen. Je doet dit persoonlijk, zet hun sterktes in de verf zodat hun zelfvertrouwen groeit.

Met dit bijzonder krachtig verhaal willen wij oproepen om te supporteren. Help Steffie en haar ouders Patrick en Anita naar de overwinning. Dit kan door je stem uit te brengen voor 31 januari 20u00! Dit is ondernemen op een hoger niveau. Zoals Anita het zelf beter zegt: ‘Wij ondernemen niet, wij àndernemen!’ Kan je toch ongetwijfeld koud laten. Bedankt voor uw steun.