een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Louisianna wint 5.000 euro met lokaal foodconcept

19 december 2018

Mensen verzamelen rond de tafel met lekker eten en tijd voor elkaar. Dat is kort samengevat de visie van Louisianna. De zussen Anna en Louise Dobbels hebben grootse plannen en een enorme passie voor hun producten. Louise behaalde een diploma aan Ter Duinen in Koksijde en deed ervaring in voeding op bij enkele sterrenzaken maar ook bij Delice die levert aan supermarkten. Anna behaalde een graad in accountancy-fiscaliteit en stond mee aan de groei van pastaketen Bavet. Een dreamteam om Louisianna uit te bouwen.

 

Tijdsgebrek zorgt ervoor dat afhaalmaaltijden en kookboxen de laatste jaren in opmars zijn. Spelers als Deliveroo en Hello Fresh opereren al een tijdje in dit segment. Louisianna durft de concurrentie aan te gaan. “Wie klant is bij Hello Fresh moet zelf nog koken en bij Deliveroo ligt de focus op fastfood. Met Louisianna willen we de mensen ontlasten van het koken, maar wel een kwalitatieve maaltijd bieden. Voor ons zijn vooral traiteurs en slagers concurrenten. “ vertelt onderneemster Anna.

 

Of je nu wil eten met je gezin of een feestelijke maaltijd met vrienden organiseren, bij Louisianna kan je voor beiden terecht. “Naast klassieke gerechten en de wereldkeuken, zijn er ook creatieve formules. Met Las’Anna worden gerechten op basis van een lasagnastructuur opgebouwd, laagjes met iets lekker ertussen. De Plat Préféré verwijst naar favoriete gerechten van klanten of kennissen,” laat Louise ons weten.

 

De strategische ligging van het atelier in Gentbrugge is een troef voor de onderneemsters. Vlakbij een KMO-zone en in de buurt van veel gezinnen. Zo bereik je mensen de tijdens hun woon-werkverkeer kunnen bestellen. Duurzame verpakking en upselling van wijnen en andere producten, zijn extra troeven in het ondernemingsplan.

 

“De sterke branding en de creatieve aanpak zorgt alvast voor een mooie uitstraling van Louisianna. Daarnaast heeft het goed onderbouwde businessplan de doorslag gegeven om voor hen te kiezen. Zowel de complementariteit van het team als de eerste goede resultaten op korte termijn hebben de jury overtuigd om Louisianna als winnaar uit te roepen,” aldus juryvoorzitter SMALL, Johan Van Herck (VLAIO kort voor Agentschap Innoveren & Ondernemen).

 

De 6 genomineerde SMALL pitchers

  • Soulwatch, vintage horloges een nieuwe toekomst bieden;
  • Staenis maakt van chape leggen kinderspel;
  • Leve De Economie wil laaggeschoolden inzetten op de arbeidsmarkt;
  • Ontwerp Rik Verhaest gaat duurzaam design een kans geven;
  • Past Future Entertainment gaat een historisch geïnspireerde game ontwikkelen voor PC;
  • Louisianna maakt lekker eten om te delen.