een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Lunalu wint Pop Poll ideëenwedstrijd in Roeselare

24 mei 2019

Bizidee beloonde gisteren Lunalu als het beste idee voor nieuwe starters. Samen met de stad Roeselare en het West-Vlaamse initiatief Start & Go werd de Nacht van de Inspiratie georganiseerd. Dit is een kennismarkt met workshops en coaching voor startende ondernemers. Het beste Pop Poll ondernemersidee won een prijzenpot ter waarde van 4000 euro. De prijs ging naar founder Danielle Verbruggen, die met ecologisch speelgoed mee aan een betere planeet voor haar kinderen wil bouwen.

 

Danielle Verbruggen, een leerkracht buitengewoon onderwijs, heeft grootse plannen met haar concept. ‘Het verhaal van Lunalu ontstond door de komst van mijn eerste kindje. Toen ik als milieubewuste ouder op zoek ging naar ecologisch, veilig en verantwoord speelgoed en biologisch textiel. Ik stelde me heel wat vragen over het gangbare plastiek speelgoed.  Dus ging ik zelf op zoek naar alternatieven. Ik verdiepte me in de chemische wereld van de polymeren en kwam uiteindelijk uit bij de biopolymeren.’ Haar eerste ontwerpen zijn een feit. Ze ontwikkelde bioplastic speelgoed en accessoires uit natuurlijke grondstoffen zoals suikerriet. Enkel met natuurlijke additieven en dit met behulp van hernieuwbare energie.

 

Creatief ondernemerschap

De pitchers namen deel aan de Pop Poll. Een online publieke stemming waarbij de meest populaire ideeën werden uitgenodigd om op de Nacht van de Inspiratie te pitchen voor een expertenjury. Met de diverse pitches viel de keuze van de winnende pitch dan ook niet gemakkelijk. Gezien alle ondernemers een maatschappelijke rol vervullen met hun ondernemerschap.

 

De concurrentie bestond uit Tuinen in Beweging van Sofie Hoste, een ontwerpbureau voor ecologische tuinen. Een vormingsplatform dat ouders en scholen wil leren omgaan met neurodiversiteit, onder de naam Buitenbraintjes van Kelly Alen en Sarie Mistiaens. ‘De keuze van de jury voor Lunalu berust zich op de circulaire en duurzame strategie, gekoppeld aan een reeds uitgewerkt marktonderzoek met bestaande prototypes,’ aldus juryvoorzitter Kris Declercq, Burgemeester van de stad Roeselare. Hij werd in de jury bijgestaan door Bart Walterus (partner bij KPMG), Maarten Kesteloot (CEO van de succesvolle startup Influo) en Francesca Mortier (Good Idea Manager bij Hello crowd!).

 

Coaching door ervaren starters

Naast een mooie prijzenpot van 4000 euro, kregen de ondernemers-in-spe ook een uurtje privé-coaching van gastsprekers Brecht Kets en Mike Ptacek. Als oprichters van Play it Safe redden ze momenteel levens met games. Met hun innovatieve startup vielen ze al vaak in de prijzen. Zo wonnen ze de Ondernemingsplanwedstrijd van Bizidee en waren ze laureaat voor de Bizon Corporate Venturing Award. Ze  inspireerden de meer als 70 aanwezigen met hun no-nonsense verhaal en visie op ondernemerschap.

 

Ook een idee dat je wil testen? Check de volgende Pop Poll hier! 

Lunalu wint Pop Poll Bizidee

Deel dit bericht

Meer info

FOLLOW LUNALU @ social media

Naar website