een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Ondernemen doe je met falen en opstaan (1)

22 februari 2017

Je kan niet ondernemen zonder af en toe eens flink tegen een muur op te lopen. Dat is de boodschap die Startups.be en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen bij de Vlaming willen doen doordringen. Het goede nieuwe nieuws is dat een mislukking je sterker maakt, want mensen leren uit hun fouten. “Failing Forward”, een vierjarige campagne van Startups.be, die de steun geniet van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, wil het taboe rond mislukken de wereld uit helpen zodat ondernemende Vlamingen die de mist ingaan niet langer scheef bekeken worden. Jorn Vanysacker, drijvende kracht achter Rendeevoo, getuigt.

Jorn Vanysacker gaf zijn job en vriendin op om naar Londen te verhuizen en er met een vriend dating-site Rendeevoo op te zetten die de gigantische paradox in de dating-industrie zou doorbreken. “Om commerciële redenen hebben de bestaande sites er geen baat bij dat je echt iemand ontmoet,” zo luidt het.

Opzet van Rendeevoo was, vanuit een business-model perspectief, een dating-site uit te bouwen die aan de klanten een interessante en eerlijke service zou bieden. Het verdienmodel was dan ook geschoeid op de eindactiviteit, met name een succesvolle dating. Vanuit productperspectief bleek Rendeevoo – in de prototypefase weliswaar – erg succesvol omwille van de bijzonder hoge perceptie van de waardencreatie.  Het eerste prototype bleek evenwel een ramp. “Positief is dat we daar heel veel van opgestoken hebben. Doe het gewoon, er komt wel iets uit,” luidt het advies van Vanysacker.