een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Ondernemen doe je met falen en opstaan (2)

21 maart 2017

Je kan niet ondernemen zonder af en toe eens flink tegen een muur op te lopen. Dat is de boodschap die Startups.be en het Agentschap Innoveren en Ondernemen bij de Vlaming willen doen doordringen. Het goede nieuwe nieuws is dat een mislukking je sterker maakt, want mensen leren uit hun fouten. “Failing Forward”, een vierjarige campagne van Startups.be, die de steun geniet van het Agentschap Innoveren en Ondernemen, wil het taboe rond mislukken de wereld uit helpen zodat ondernemende Vlamingen die de mist ingaan niet langer scheef bekeken worden. Inge Geerdens, ceo CVWarehouse, trekt de parallel tussen leren fietsen en ondernemen.

Inge Geerdens beleefde haar eerste faalmoment toen ze op haar 26ste als werknemer tijdens een periode van hoogconjunctuur werd ontslagen. Die gebeurtenis zadelde haar niet enkel op met een schaamtegevoel, maar deed haar eveneens beslissen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. In 2003 richtte ze wervings- en selectiebureau Executive Search op. In 2006 volgde CVWarehouse, een online rekruteringsplatform voor bedrijven. Dat flirtte in 2009 met het faillissement.

“Elk bedrijf sprak toen over herstructureren, niemand had het nog over rekruteren”, herinnert Geerdens zich. “Een heel belangrijke leerschool was dat. Ik leerde dat de markt “over night” kan veranderen, dat niets vanzelfsprekend is. Op vandaag verandert alles in ijltempo,” zo luidt het.