een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Ondernemen doe je met falen en opstaan (3)

03 april 2017

Cocomo (Hasselt) ging in 2008 door een diep dal. Het evenementenbureau had net fors geïnvesteerd in een nieuwe locatie in Kaai.16 toen de evenementenmarkt in elkaar klapte als gevolg van de uitbraak van de financieel-economische crisis. De reserves smolten weg en de verwachtingen dienden bijgesteld. Samen met haar team wist gedelegeerd bestuurder Lut Wyers die tegenslag te boven te komen. Dat sterkte haar in haar visie op ondernemerschap en leidde haar tot de conclusie dat een groei-mindset een absolute vereiste is om vandaag succesvol te ondernemen.

“Een bedrijf starten gaat gepaard met onzekerheid. Onze samenleving is echter niet gewoon met onzekerheden om te gaan. Als starter kamp je vaak met angsten die met je persoonlijke voorgeschiedenis (opvoeding, onderwijs, cultuur, …) te maken hebben. Als starter groeide je op in een systeem waarin fouten worden afgestraft. Om als ondernemer stappen vooruit te zetten, moet je daar mee leren om te gaan,” aldus Lut Wyers.

Reflectiemomenten inbouwen is erg zinvol, waarbij je je oor te luisteren gaat leggen bij zowel vrienden als bevriende ondernemers. Ook professionele coaching is bijzonder nuttig. Contacten met beide leveren soms oplossingen op die in jezelf zitten, zonder dat je ze ziet.