een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Play it Safe weer in de prijzen

09 maart 2018

Dat de mannen van Greygin goed bezig zijn, bevestigt alweer een overwinning bij de Unizo wedstrijd. Daar werden Mike Ptacek en Brecht Kets met Play It Safe verkozen tot West-Vlaamse starter van het jaar. Het leerplatform voor veiligheid en preventie op de werkvloer lijkt voor vele startersinitiatieven een interessante winnaar met veelbelovend groeipotentieel. Hun ondernemingsplan zit dan ook heel sterk in elkaar. Net zoals Bizidee wist ook partner Unizo uit een selectie van 20 kandidaten, Play it Safe als beloftevolle winnaar te verkiezen.

Het speelt niet alleen in op een nieuwe markt want gaming toepassingen staan nog maar aan het begin van hun kunnen. Maar ook de maatschappelijke meerwaarde van Play it Safe slaat duidelijk aan. We zijn met ondernemerschap nu eenmaal een nieuwe weg ingeslagen. De tijd van puur en alleen cashen is voorbij. Het fabeltje van ondernemers die slapend rijk worden, kan elke jonge ondernemer met de hand op het hart bevestigen. Bovendien word je als ondernemer niet serieus genomen als dat het enige doel is wat je voor ogen hebt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de nieuwe norm voor starters en start-ups.

Dat is ook Mike en Brecht niet ontgaan. Hun doel is levens redden. “Elk uur is er in België een werkongeval en elke week valt er een dode op het werk. Daar willen wij iets aan doen”, vertelt Brecht. “Leren gaat sneller via een game en de werkwijze is voor het bedrijf veel efficiënter.” Brandpreventie, EHBO, ergonomie, hygiëne, het psychosociale en algemene veiligheid zijn de zes thema’s die aan bod komen. De lancering van het computerspel op een tiental middelbare scholen leert leerlingen de basisprincipes van reanimatie. Het pilootproject wordt momenteel uitvoerig getest. Dat de game zijn effect niet mist, bewijst het enthousiasme waarmee studenten de game ontvangen.

Met drie werknemers in dienst en twee nieuwe in aantocht groeit Greygin snel. Voor hun overwinning wist project Play it Safe 3 juryleden te overtuigen, waaronder Nele Dekeyser van POM West-Vlaanderen. De startup wereld is bijzonder klein want Bizidee organiseerde op 1 maart de Kortrijkse Nacht van de Inspiratie  in samenwerking met Stad Kortrijk, Onderneem in Kortrijk en POM West-Vlaanderen. Ook Brecht Kets was er aanwezig als coach om een nieuwe lichting jonge starters te helpen door een open gesprek over hun idee. Zo probeert de Bizidee community, eentje voor en door starters elkaar te inspireren naar #sterkondernemen.

Met hun nieuw verworven titel als Unizo’s West-Vlaamse starter van het jaar krijgen Mike en Brecht een rechtstreeks finaleticket voor de nationale verkiezing op dinsdag 13 maart. Wij duimen alvast!