een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Play it Safe heeft ‘YouTube’ ambities met game

01 januari 2018

De Kortrijkse Howest-spinoff Greygin won eind 2017 de Bizidee award in de hoofdcategorie large. De jury van Bizidee looft Greygin op volgende manier: “De sterke uitwerking van haar businessplan met reeds concrete piloten in de markt, in combinatie met een stevige ambitie om de YouTube te worden van game based learning, maakte van dit dossier een winnaar”, aldus jurylid Bart Walterus (KPMG). Aan de hoofdprijs large is 15.000 euro kapitaal, 10.000 euro mediaruimte, gratis coworking en deskundig advies verbonden. Met hun project Play it Safe willen ze via een didactisch game werknemers van bedrijven opleiden over veiligheid en preventie. Achter het project schuilt ook een heel sterk ondernemingsplan wat de jury niet ontgaan is.

Greygin werd opgericht door Brecht Kets en Mike Ptacek, beiden jarenlang lector bij de opleiding ‘digital arts and entertainment’ van Howest dat onlangs uitgeroepen werd tot ’s werelds beste opleiding inzake gamedevelopment. Brecht en Mike combineerden jarenlang hun lesopdracht met een eigen start-up, maar kozen recent het ruime sop en gaan nu vol voor Greygin. Dat loont, want het bedrijf wordt alom gewaardeerd en neemt straks als een van de eersten haar intrek in het ambitieuze Hangar K op Kortrijk Weide.

Bizidee beloont elk jaar vanuit het Agentschap Innoveren & Ondernemen sterke projecten en hun ondernemingsplan. Er zijn verschillende categorieën waaronder de categorie large voor start-ups die ambiëren om binnen de drie jaar meer dan 5 werknemers aan te nemen, internationaal willen doorgroeien of een tweede vestiging openen. In deze categorie ging Greygin aan de haal met de hoofdprijs met hun nieuwste project Play it Safe. Play it Safe is een leerplatform dat op games is gebaseerd en werknemers van bedrijven wil opleiden over preventie en veiligheid. De gamification moet leiden tot efficiëntere opleidingen met een kwaliteitsgroei van 30 procent en een tijdswinst tot 4 keer de traditionele opleidingen.