een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Recy-Call wint ideeënwedstrijd Vlaams-Brabant

01 oktober 2018

Bizidee en de provincie organiseerden een gratis inspiratie-event voor startende ondernemers. Deelnemers konden er hun ondernemersideeën komen pitchen aan een vakjury. Het beste idee werd beloond met een prijzenpakket van 4.000 euro en een coaching van gastspreker Jeroen De Wit. Winnaar Recy-Call zet in op de circulaire economie via recyclage van oude gsm’s.

Laura Morel en Domien Declercq  kwamen op dit idee in de wereldstad Shanghai, tijdens onderzoek voor hun thesis in het kader van circulaire economie. “Waar Bebat batterijen een tweede leven geeft, wil Recy-Call dit voor gsm’s organiseren,” aldus Domien. In België worden er 4 miljoen gsm’s per jaar verkocht. De oude gsm’s die ze vervangen wil Recy-Call ophalen bij scholen en bedrijven en ze verwerken tot grondstoffen die opnieuw gebruikt kunnen worden.

Recy-Call nam het op tegen vier andere ondernemersideeën. NooitVergeten.be richt zich tot een niche in de uitvaart gespecialiseerd in perinatale sterftes, @Weekend wil onvergetelijke weekends organiseren, immoFILTER wil huizenkopers laten vergezellen door architecten en Greenkit levert gratis duurzame babyproducten. “Het waren allemaal zeer sterke ideeën. De jury had het niet makkelijk maar was onder de indruk van de testcase die Recy-Call kon voorleggen,” aldus juryvoorzitter Bart Walterus (KPMG).

Bizidee beloont jaarlijks de beste businessplannen via dé ondernemingsplanwedstrijd. In elke provincie organiseert het een Nacht van de Inspiratie om mensen met goede ideeën aan te zetten tot het maken van een ondernemingsplan. Dit verhoogt de slaagkansen van de starters aanzienlijk. “Succesvolle ondernemers komen niet met een dienst of product maar met een sterk plan,” beaamt Philip Peeters, directeur Bizidee. “Het helpt hen om hun idee een reality check te geven en zo investeerders of klanten aan te trekken.”

De provincie Vlaams-Brabant is zeer tevreden met de samenwerking. “Bizidee is één van de initiatieven waarmee we graag onze krachten bundelen,” aldus Marc Florquin, gedeputeerde economie. “Door het delen van kennis en het bieden van inspiratie, verhogen we het succesvol en innovatief ondernemen in onze regio.”