een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Slimme tandenborstel scoort op Nacht van de Inspiratie

06 april 2018

Bizidee beloonde op donderdag 29 maart het beste idee voor nieuwe starters. Samen met de stad Mechelen en Thomas More werd de Nacht van de Inspiratie georganiseerd. Dit is een kennismarkt met workshops en coaching voor startende ondernemers. Het beste ondernemersidee won een prijzenpot ter waarde van 4000 euro. De prijs ging naar Jordy Van Hoegaerden en Livia De Clercq van Two Minute Toothbrush.

‘Two Minute Toothbrush is een tandenborstel die door lichaamswarmte van de handen na twee minuten van kleur verandert. Deze toont op een leuke manier aan wanneer het kind kan stoppen met poetsen. “Kinderen vinden tandenpoetsen een vervelend karwei. Ik kreeg belangstelling voor deze problematiek en besloot om het aan te pakken,” aldus Jordy Van Hoegaerden.

Creatief ondernemerschap

De winnaars namen deel aan de Pop Poll, een publieke stemming waarbij de meest populaire ideeën werden uitgenodigd om op de Nacht van de Inspiratie te pitchen voor een expertenjury. De jury van Bizidee had het niet makkelijk met de diverse pitches. Een dating app, een communicatieproject voor alleenstaande ouderen, een vernieuwende manier om reclame terug sexy te maken en een platform dat mensen samen laat tafelen, waren geduchte concurrenten. “De keuze van de jury voor Two Minute Toothbrush is berust op het origineel concept en de financiële prognose die in de pitch werden voorgesteld,” aldus juryvoorzitter Kris Leys.

Coaching door Dieter Penninckx

Naast een mooie prijzenpot twv 4000 euro, kregen de ondernemers in spe ook een uur privé-coaching van gastspreker Dieter Penninckx. Als CEO en medeoprichter van de FNG Group was hij gastspreker op de Mechelse Nacht van de Inspiratie. Hij inspireerde meer dan 180 aanwezigen met zijn verhaal en visie over ondernemerschap.

De jonge ondernemers van Two Minute Toothbrush zijn alvast van plan verdere stappen te ondernemen en denken eraan om een crowdfundingcampagne op te starten via Kris Leys bij Hello crowd!

Ook een goed idee? Pitch in Genk!

Bizidee gaat weer op zoek naar nieuwe gekke, wilde, innovatieve, spannende, sociale projecten met een groot haalbaar potentieel. Of die ideeën al dan niet haalbaar zijn? Dat kan je testen door het verzamelen van stemmen in de Pop Poll. En je krijgt anoniem feedback van mensen die in je geloven, of net niet. Want misschien is de wereld nog niet klaar voor jouw idee. Alleszins kan je aan je ideeën werken tijdens de gratis Nacht van de Inspiratie in Genk. Op donderdag 26 april landen wij met een deskundig team aan coaches, experts en sprekers in Thor Centràl te Genk.

Two minute toothbrush

Deel dit bericht

Meer info

Facebook

Artikel Made in Mechelen