een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Van comfy naar sexy

23 december 2016

Vlaamse schoen met verstelbare hak volgend jaar te koop! Van comfy naar sexy in één beweging.

Ze was psychotherapeute bij Child Focus en hevige fan van hoge hakken. Niet meteen handig als je heel de dag moet rondcrossen. Charlotte Nyssen werd er gek van. En dus ontwierp ze een schoen met afneembare hak. Begin volgend jaar liggen ze in de rekken. “Ik heb hier 2,5 jaar in gestoken. Echt: ik vind deze schoen een noodzaak voor vrouwen.”

Het moet zowat de heilige graal in de wereld van de vrouwenschoenen zijn: een schoen die zowel kan dienen op feestjes als aan de schoolpoort, waar je lange wandelingen mee door de stad kan maken én in een chic restaurant kan gaan eten. “Ik ben zelf fan van hoge hakken, maar dan ben je eigenlijk veroordeeld om de hele tijd een resem schoenen met je mee te zeulen”, zegt de Antwerpse Charlotte Nyssen (38). “Want op stiletto’s kun je geen kilometers stappen. Of lang dansen.” Ze was zelf psychotherapeute bij Child Focus en moest op één dag dus vaak van het terrein naar de rechtbank, naar ouders van vermiste kinderen en dan ’s avonds naar de schoolpoort. “Zoveel verschillende schoenen meezeulen wou ik niet. Ik kon niet begrijpen dat niemand zich ooit al had gewaagd aan schoenen met een afneembare of verstelbare hak. Ik vind dit echt een noodzaak.”

En dus ging ze zelf aan de slag: ze omringde zich met professionals en begon te ontwikkelen, uit te tekenen, prototypes te maken. Ze won er ook een prijs mee bij Bizidee, een wedstrijd voor beginnende ondernemers. “Ik ben al 2,5 jaar bezig”, zegt ze. “Met ups en downs, het is heel moeilijk geweest. De schoenenwereld is heel traditioneel, het is heel moeilijk iets totaal nieuws te ontwikkelen en gemaakt te krijgen. Maar nu heb ik prototypes klaar en is het ook zeker dat mijn schoenen in de winkels komen. Vanaf begin volgend jaar zullen ze te koop zijn.”

Ultraplat en stiletto

Het gaat in eerste instantie om een schoen met een hak van 8 centimeter. Als je die eraf neemt, heb je een platte schoen over die je perfect zo kan dragen. “Je zet de hak erop door hem er met een kwartslag in te draaien”, zegt ze. “Neem je hem eraf, dan kan je hem gewoon in je handtas meenemen. Op langere termijn is het de bedoeling dat je het hele gamma hebt: van platte schoen naar een hak van 4, 6, 8 centimer, of meer. En dat er laarzen uitkomen die met hetzelfde mechanisme werken.”

Charlz heet de schoen. En ja, er zijn concurrenten die met hetzelfde bezig zijn. “In Duitsland, maar die schoen is heel zwaar en ziet er echt niet uit”, zegt ze. Er komt nog een crowdfunding om de kosten van de eerste productie te helpen dekken. “Maar met of zonder crowdfunding: de schoen komt er sowieso”, zegt ze. “Ik wou dit zelf helemaal tot een goed einde brengen, en dat is me gelukt. En daar ben ik superfier op.”

Charlotte Nyssen werd er gek van dat ze voor één dag onderweg verschillende paren schoenen moest meesleuren. En dus bedacht ze één schoen, met twee hakken.

klik hier

Deel dit bericht