een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Wonky pitcht voor programma ‘Leeuwenkuil’ op Vier

23 januari 2018

Helena Gheeraert, een pittige jongedame uit het Gentse, met een bijzondere passie voor gezonde voeding én een heerlijke  toepassing tegen voedselverspilling. Haar Wonky pittige groentendips bieden een duurzame aanpak tegen het nodeloos weggooien van gekneusde, minder mooie en ongebruikte restjes van groenten. Bovendien is het bijzonder lekker!

Wonky maakt smaakvolle en gezonde snacks bomvol geredde groenten. No time to lose, want momenteel wordt 45% van alle groenten verspild. Een eenvoudige en lekkere manier om bij te dragen aan de strijd tegen voedselverspilling. Wonky werkt uitsluitend samen met Belgische bedrijven in de voedselverwerkende industrie om hun verse voedseloverschotten een tweede leven te geven. De groenten zijn altijd vers. Ze worden echter verspild omwille van esthetische redenen, efficiëntie of een té grote voorraad.

Heel concreet gaat het om tomatenpoepkes, broccolistronken, basilicumsteeltjes, een teveel aan groenten met minder populaire kleuren, blokjes groenten met een niet-standaard formaat, enzovoort. De dips worden uitvoerig getest en geproefd door Wonky heroes. Zonder de Wonky heroes zouden we geen groenten redden – of toch niet meer dan 300 gram, de dagelijkse portie groenten van de Wonky oprichtster Helena. Zij dragen bij tot de vele kilo’s gered voedsel: de eeuwige ambassadeurs, de dippende consumenten, de ervaren producenten, de welwillende bedrijven uit de voedingsindustrie, en vele anderen. Zonder hun goedkeuring, komt het product niet in de rekken. Bovendien werken ze samen met ervaren producenten. Zij kunnen als geen ander de overschotten een lekker tweede leven geven.

More? uhu! De Wonky producten zijn ook nog eens gezond! Het basisingrediënt van elke Wonky dip is de geredde groente, wat gezond is, naar ’t schijnt. Bovendien zijn de producten 100% plantaardig, lactosevrij en glutenvrij. En binnenkort ook 100% natuurlijk, zonder enig kunstmatig bewaarmiddel! Perfect dus als gezonde snack, gezond aperitiefhapje of gezonde lunch. Helena heeft een bijzondere voorliefde voor gezond snacken.

Ondernemen is zó leuk! Met Wonky nam ze deel aan de Bizidee Ondernemingsplanwedstrijd. De finale haalde ze helaas niet. Toch is ze vandaag iedere dag volop met haar passie bezig. Wij wensen haar veel succes met de pitch! Wil jij ook eens pitchen voor een jury om jouw idee of project te testen? Doe mee aan de Bizidee wedstrijden voor het beste idee (Pop Poll) en/of het beste ondernemingsplan (Ondernemingsplanwedstrijd). Je kan er leuke prijzen mee winnen.