een goed idee? Doe er meer mee!

Bizidee nieuws

Al het nieuws, heet van de naald,
lees je op deze pagina in één oogopslag.

Zico app die zieke kinderen opmontert wint Bizidee

25 april 2019

Bizidee beloonde gisteren in Mechelen het beste idee voor nieuwe starters. Samen met de stad en Oh! Mechelen en de afdeling Media & Entertainment van Thomas More Campus de Ham werd de Nacht van de Inspiratie georganiseerd. Dit is een kennismarkt met workshops en coaching voor startende ondernemers. Het beste ondernemersidee won een prijzenpot ter waarde van 4000 euro. De prijs ging naar Lisa Hendrickx en haar team die met Zico een app bouwen om zieke kinderen bij te staan.

 

Jaarlijks moeten er 230.150 kinderen naar het ziekenhuis. Dokters gebruiken er moeilijke terminologie en ouders kunnen ook niet alle vragen beantwoorden. Er zijn in Belgische ziekenhuizen geen beschikbare audiovisuele tools op niveau van het kind om ziektes en behandelingen uit te leggen, om kinderen te begeleiden en gerust te stellen. Het team van Zico wil met een app de communicatie tussen arts, ouders en het zieke kind verbeteren. De app gebruikt hiervoor een leuke digitale mascotte die de gemoedstoestand van het kind aangeeft, leuke animatievideo’s en een aparte interactieve omgeving voor ouders en kind. ‘Zico is een figuurtje dat aan de hand van informatieve animatievideo’s uitleg geeft over ziektes en behandelingen aan het kind, op hun niveau. Hij is ook beschikbaar via Augmented Reality, als buddy’, aldus COO Lisa Hendrickx.

Creatief ondernemerschap

De winnaars namen deel aan de Pop Poll. Een publieke stemming waarbij de meest populaire ideeën werden uitgenodigd om op de Nacht van de Inspiratie te pitchen voor een vakjury. De jury met Francesca Mortier van Hello crowd!, Daphne Storms van Stad Mechelen en Stephanie Williams van KPMG had het niet makkelijk met de diverse pitches. Een reeks gezonde smoothies, een digitale assistent die je taken opvolgt, een app met filmlocaties en een dienstverlening die geestelijk welzijn combineert met fysiotherapie waren geduchte concurrenten. ‘De keuze van de jury voor Zico berust op het innovatief concept en de marktstudie die in de pitch werden voorgesteld’, aldus juryvoorzitter Stephanie Williams.

 

Coaching door Natalie Vanderick

Naast een mooie prijzenpot van 4000 euro, kregen de ondernemers-in-spe ook een uurtje privé-coaching van gastspreker Natalie Vanderick. Als oprichtster van I Just Love Breakfast verovert ze momenteel België en de buurlanden met haar ambachtelijke granola. Ze werd bekend van het Tv-programma De Leeuwenkuil op Vier waar ze 100.000 euro aan investeerders aantrok. Ze  inspireerde de meer als 100 aanwezigen met haar no-nonsense verhaal en visie op ondernemerschap. De jonge ondernemers van Zico zijn alvast van plan verdere stappen te ondernemen. Wie ook zijn idee wil testen en pitchen kan nog meedoen aan de komende Pop Poll ideeënwedstrijden.

Zico- Bizidee Pop Poll

Deel dit bericht